+36 20 343-0679 hello@tokeleteseskuvo.eu
Mi az 5 legfontosabb különbség a vőfély és a ceremóniamester között?

Mi az 5 legfontosabb különbség a vőfély és a ceremóniamester között?

Mi az 5 legfontosabb különbség a vőfély és a ceremóniamester között?

 1. Kezdőlap
 2. |
 3. italok

Venczel-Kovács Zoltán | Mi az 5 legfontosabb különbség a vőfély és a ceremóniamester között.

Miért fontos számotokra a választás?

Mindenekelőtt leszögezem, hogy mindkét szolgáltató fontos szerepet játszik a lakodalomban, de különböző feladatokat látnak el, különböző formában. Ez a cikk a legnagyobb tisztelettel készült, mind a vőfélyek, mind pedig a ceremóniamesterek irányába, egyaránt.

1. Feladatok

A hagyományos vőfély vidám és interaktív szereplő. Fő feladata a hangulat fenntartása és a lakodalom szórakoztatóvá tétele. A vőfély jellemzően olyan feladatokat lát el, mint például:

 • a vendégek köszöntése,
 • az üdvözlőbeszédek,
 • a lánykikérés,
 • a különböző programok előtti versek, rigmusok elmondása,
 • tréfás történetek mesélése a pár életéről és
 • szórakoztató játékok szervezése, levezénylése.

A vőfély gyakran segít a násznépnek a jó hangulat megteremtésében és biztosítja, hogy a lakodalom mindenki számára élmény legyen.

A ceremóniamester is vidám és interaktív szereplő viszont inkább a lakodalom szervezéséért és lebonyolításáért felelős. Feladatai közé tartozik

 • az esemény menetrendjének összeállítása,
 • a vendégek fogadása,
 • a szolgáltatókkal való kommunikáció,
 • a vendégek-, és az események pontos koordinálása,
 • esetenként játékok levezénylése.

A ceremóniamester általában a háttérben dolgozik, de egyértelműen ő az, aki felelős az esemény zökkenőmentes lebonyolításáért, biztosítja, hogy minden a megbeszélt időpontban történjen és minden részlet tökéletesen működjön. Természetesen nem baj, ha egy CM-nek van humorérzéke.

Tehát összefoglalva:

a vőfély a lakodalom hangulatát szórakoztató módon javítja, míg a ceremóniamester inkább a háttérben dolgozik és gondoskodik arról, hogy az esemény minden szempontból zökkenőmentesen menjen végbe.

A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán

Kiváló hangulat.
Forrás: Pexels

2. Öltözködés

A vőfély általában népies viseletet hord, kalap, ing, csizma, bot stb.

A ceremóniamester pedig elegáns viseletben látható. Ing, zakó (vagy mellény), olykor nyakkendő.

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Vőlegény kitűző.
Forrás: Pexels

3. Játékok, versek

A vőfély rigmusokat, verseket mond az előbb már említett köszöntők és a programok előtt. Sokszor sajnos megszakítja a jó hangulatú táncot, akarva-akaratlan is beiktat egy-egy játékot.

A ceremóniamester nem mond verseket, nem állítja meg a bulit a játék kedvéért. Személy szerint csak akkor játszom, ha a hangulat leül.

A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán

Köszöntő beszédek.
Forrás: Pexels

4. Megszólalás

A vőfély hangos. Megszokta, hogy régen az un. nagy sátras lagzikon bizony hangosan kellett beszélnie, hogy mindenki rá figyeljen.

Egy munkájára is igényes ceremóniamester rendelkezik saját mikrofonnal. Így nem kell harsányan beszélnie, hanem jó esetben nyugodt, természetes hangon tud megszólalni.

A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán

Saját mikrofonnal
Fotó: Vörös Ákos

5. Alkohol

A vőfélyek között van olyan, aki fogyaszt alkoholt (tisztelet a kivételnek). Azért mert ez egy régi hagyomány. Koccint, köszönt. A mérték viszont nagyon fontos!

Természetesen a ceremóniamester is koccint, köszönt, de én személy szerint vízzel, vagy alkoholmentes pezsgővel. Sajnos a ceremóniamesterek között is van olyan, aki fogyaszt alkoholt. Jómagam soha nem fogyasztok alkoholt az esküvőn.
Nem hiszed? Tesztelj!

A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán

Zéró tolerancia
Forrás: Pexels

Ismerek jónéhány vőfélyt és ceremóniamestert is. Jóban vagyunk. A legnagyobb tisztelettel beszélek róluk!

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Csillagszóró séta
Forrás: Pexels

Melyik szolgáltatót válasszátok?

Az, hogy Ti melyik szolgáltatót választjátok, a vőfélyt, vagy a ceremóniamestert, ez igazából csak rajtatok múlik.

Ha számotokra fontosak a hagyományok, akkor mindenképpen vőfélyt válasszatok.

Ha viszont inkább a modern vonalat szeretitek és az esküvőtök is elegáns helyszínen lesz, akkor mindenképpen ceremóniamestert válasszatok!

 

 

„Az első találkozó is
teljesen ingyenes,
ráadásul semmilyen későbbi
elkötelezettséggel nem jár”

 

Rólam mondták

Élő, valós Google vélemények

Kiváló
24 vélemény alapján
Kr Er
Kr Er
2023-07-12
Álmaink esküvője vált valóra a közreműködésével! Köszönjük Zoltán!
Csilla Dr. Dobóczy
Csilla Dr. Dobóczy
2023-07-12
Már régebb óta ismerem Zolit, de mikor megtudtuk, hogy ceremóniamesterként is tevékenykedik egyből tudtuk, hogy őt szeretnénk az esküvőnkre. Minden tökéletes volt és úgy történt, ahogy megbeszéltük. A szervezésben is nagyon sokat segített, felhívta a figyelmünket olyan dolgokra, amit mi biztosan elfelejtettünk volna. Az esküvő napján semmi miatt nem kellett aggódnunk, mert ő mindent kézben tartott. Mégegyszer köszönjük Zoli! :)
Zsuzsanna Varga
Zsuzsanna Varga
2023-06-05
Emlékszünk, mennyire izgatottak voltunk rögtön az első beszélgetésünket követően, már a bemutatkozásod alapján nagyon szimpatikus voltál nekünk. A szervezés során a szolgáltatók keresése közben bukkantunk az oldaladra és mint kiderült, a Mi Napunkra már éppen előttünk, bejelentkezett Érted egy másik pár is. Lélegzetvisszafojtva vártuk a következő napokban, hogy végül hogyan alakul, de a Sors ismét kegyes volt hozzánk, mert a másik pár végül inkább egy vőfély mellett döntött, így nekünk adatott meg a lehetőség, hogy Téged válasszunk. És ez lett az egyik, ha nem a legjobb választásunk az esküvőnk tökéletessé varázsolásához. A személyes egyeztetések alkalmával is minden rendben ment, hiszen egy végtelenül kedves, segítőkész, a munkájára maximálisan igényes embert ismertünk meg Benned aki tényleg minden apró részletre odafigyel. Sokéves tapasztalataid és rutinod pedig mégjobban hozzátesznek ahhoz a profizmushoz amelyet képviselsz és amellyel segítettél felejthetetlenül csodálatossá tenni a Mi Napunkat, nem csak számunkra hanem a násznép számára is. Teljes szívvel ajánlunk Téged, a legjobb választás Te vagy minden pár számára akik álomszerű ünnepre vágynak házasságkötésük napján. Hálásan köszönjük ezúton is, hogy rendelkezésünkre álltál, és reméljük, nem feleded a tombola nyereményed! ;-) Zsuzsi & Csabi
Dominek Mátyás
Dominek Mátyás
2023-05-18
A legjobb választásunk volt az esküvővel kapcsolatban, hogy a Zolit kértül fel ceremóniamesternek. A legkedvesebb, legprecízebb és maximálisan a tökéletesre törekszik. Mégegyszer köszönjük, hogy ennyivel gördülékenyebbé és stresszmentessé tetted számunkra a Nagy napunkat! ☺️
Nikolett Lugosi
Nikolett Lugosi
2023-01-09
Az esküvőszervezés során a szolgáltatók kiválasztásában ismerőseink és barátaink ajánlásaira támaszkodtunk, Zoli elérhetőségét is így kaptuk meg. Ő volt az első ceremóniamester, akivel egyeztettünk, és a találkozó után egyetértettünk abban, hogy nem is keresgélünk tovább, hiszen Zoli olvas a gondolatainkban! Meglehetősen rövid idő alatt szerveztük meg a nagy eseményt, de Zolinak a szeme sem rebbent, nyugodtan és hatékonyan végigvezetett minket a programpontokon, számba vettük az egyéb lehetőségeket, A és B tervet készítettünk jó/rossz idő esetére, és ki tudja, még mi mindenről beszéltünk – és ez volt a legjobb az egészben: nem is kellett a menetrenden gondolkodnunk, hiszen Zoli mindent kézben tartott. Profi módon megtalálta az egyensúlyt; mindenki tudta, ha nála van a mikrofon, akkor fontos közlendő következik, egyébként pedig szinte láthatatlanul mozgott a teremben, mindig néhány lépéssel előttünk járva, és terelgette a vendégsereget – és minket is. ? Még egyszer köszönjük, hogy megismerhettünk, igazán gondtalanná varázsoltad a napunkat! Niki és Szebi
Szabolcs Tóth
Szabolcs Tóth
2023-01-09
Már az első találkozásnál egyértelmű volt számunkra, hogy Zoli lesz a megfelelő személy! Nem csalódtunk benne, sőt, minden várakozásunkat felülmúlta! Mindvégig segítőkész, vidám és egyben profi volt velünk, így csakis hálával tartozunk neki! Bátran és szívből ajánljuk mindenkinek! :)
Jennifer Gősi
Jennifer Gősi
2023-01-07
Jobb ceremóniamestert nem is választhattunk volna! Nagyon köszönünk mindent, Nélküled nem lett volna olyan csodálatos a nagy Napunk!?? A násznép a mai napig emlegeti, hogy mennyire hihetetlen jó volt a ceremóniamesterünk. Mindenkinek csak ajánljuk!❤️ István&Jenni
Bence Kránitz
Bence Kránitz
2022-11-17
A legleslegnagyobb!! Csodálatos élmény volt a Nagy Napunk! Zoli nélkül ez nem jött volna létre! Hálásan köszönjük!!! :) :) :)

Ezeket olvastad már?

Ki vagyok én?

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Venczel-Kovács Zoltán

Ceremóniamester, színész

2009 óta vállalok esküvőkön ceremóniamester feladatok elvégzését. Korábban az egész országot bejártam, de amióta a fiam megszületett, már csak Győr és vonzáskörzetében vállalok esküvőket.

Nézd meg az erről készült videómat a A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán -on.

error: Content is protected !!