+36 20 343-0679 hello@tokeleteseskuvo.eu
Az esküvői polgári szertartás

Az esküvői polgári szertartás

Az esküvői polgári szertartás

 1. Kezdőlap
 2. |
 3. feladatok

Venczel-Kovács Zoltán | Az esküvői polgári szertartás

Borítókép: Pexels

Az esküvői polgári szertartás

Az esküvői polgári szertartás az egyik legfontosabb és legemlékezetesebb pillanat az életetekben, hiszen ezen a napon mondjátok ki a boldogító IGEN-t! Ezzel hivatalosan is összekötitek az életeteket szerelmetekkel. A polgári házasságkötés által jogosulttá váltok olyan jogokra és előnyökre, mint például az első házasulandók adókedvezménye, (ami 24 hónapig jár), az öröklési jogok, az egészségbiztosítás és a nyugdíj.

Előkészületek

Az első lépés, hogy minél hamarabb foglaljatok időpontot az önkormányzatnál, ahol a szertartást szeretnétek megtartani. Általában az önkormányzati hivatalban van lehetőség időpontot kérni. Interneten is tudtok időpontot kérni arra, hogy a házasságkötést megelőző eljárás jegyzőkönyvét felvegye az anyakönyvvezető, de magára a házasságkötésre nem lehet interneten bejelentkezni, hiszen mindkét fél személyes, együttes megjelenése szükséges!

Mi van akkor, ha valamelyik fél nem magyar állampolgár?

Ez esetben azt az az kormányhivatal ellenőrzi, ahova az anyakönyvvezető küldi a jegyzőkönyvet és a kötelező mellékleteket! Ha valamelyik fél nem tud magyarul, akkor tolmácsra van szükség a jegyzőkönyv felvételéhez, és a szertartáshoz is.

Venczel-Kovács Zoltán | Az esküvői polgári szertartás

Időben foglaljátok le az összes szolgáltatót
Forrás: Pexels

Mikre figyeljetek az esküvői polgári szertartás szervezése során.

Az esküvői polgári szertartás zömében az önkormányzati hivatalban, vagy most már egyre gyakrabban az esküvő helyszínén, „kihelyezett polgári szertartás” keretein belül kerül megrendezésre.
A hivatalos szertartást minden esetben anyakönyvvezető tartja! Vannak olyan kivételek, ahol felkérik a polgármestert a szertartás megtartására, de az anyakönyvvezetőnek minden esetben jelen kell lennie és ez esetben a házassági lapot mindketten aláírják!

A szertartás általában

a következő elemekből áll

Bevezető szöveg: Az előadó megnyitja a szertartást és köszönti benneteket, a tanúkat, szülőket és a vendégeket.

Jegyesek bemutatása: Az előadó bemutatja a jegyeseket a vendégeknek.

Beszéd: Az előadó tart egy rövid beszédet a házasság fontosságáról és az esküvő jelentőségéről.

Házassági eskü: Egymás szemébe nézve mondjátok el az esküvői fogadalmát.

Gyűrűfelhúzás: Egymásnak ujjára húzzátok a gyűrűt, mint a házasság jelképét.

Ceremónia: Homokceremónia, fröccsceremónia, gyertyagyújtás, lakatceremónia, kötél ceremónia szokott előfordulni, de volt már példa bicikli lánc ceremóniára stb…

Szülőköszöntés: Édesanyáknak-nagymamáknak virágot, édesapáknak- nagyapáknak italt szoktak leggyakrabban adni. Amennyiben személyes ajándékot szeretnétek, az még nagyobb emlék marad számukra. Fontos! Ha a nagyszülők is jelen vannak a szertartáson, nekik is mindenképpen köszönjétek meg azt, hogy most együtt lehettek.

Esküvői okirat: A házassági anyakönyvi kivonat! Az esküvői okirat hivatalos dokumentum, amely tartalmazza az adataitokat és a házasság bejegyzéséhez szükséges információkat.

Gratulációk: A vendégek gratulálnak nektek, az örömszülőknek és a tanúknak.

Fontos! A szertartáshoz a zenéket nektek kell kiválasztani és sorrendben átadni a hivatalban, vagy ha „kihelyezett polgári szertartás” van, akkor a helyszínen a hangosítást végző szolgáltatónak. Figyeljetek a várakozó, vagy fogadó zenékre is, amik a szertartás előtt és után szólnak.

Venczel-Kovács Zoltán | Az esküvői polgári szertartás

Gyűrűhúzás
Forrás: Unsplash

Az esküvői polgári szertartás fontos és szükséges lépés a házasságkötés folyamatában, mivel az ismeri el hivatalosan a kapcsolatotokat és jogi alapot teremt meg a közös életeteknek.
Fontos! Mind a házasulandóknak, mind pedig a tanúknak érvényes okmányokkal kell rendelkezniük az esküvő napján!

Egyre gyakoribb, hogy a pár hivatalos formában már az esküvő előtt összeházasodik. Ilyenkor többnyire a házasulandók, a szülők, (esetleg a szűkebb család), a tanúk és az anyakönyvvezető vannak jelen. Ezután a lakodalom napján és helyszínén egy szertartásvezető, vagy ritkább esetekben egy ismerős, rokon „adja össze” a párt, akár humorosabb, lazább formában.

Mi a különbség az anyakönyvvezető és a szertartásvezető között?

Az anyakönyvvezető és a szertartásvezető két különböző szerepkört tölt be az esküvői ceremónián.

Az anyakönyvvezető a polgári házasságkötési szertartás hivatalos személyzete, aki előtt az esküvőn hivatalos formában házassági lapot írnak alá, a férj a feleség a tanúk és az anyakönyvvezető! A polgári szertartás során végzi a hivatalos teendőket. Feladata, hogy ellenőrizze a házasságkötési feltételek fennállását, azonosítsa a házasságot kötő feleket, és a jogszabályoknak megfelelően vezesse le az esküvői ceremóniát. Az anyakönyvvezető a jogi és hivatalos kérdésekkel foglalkozik. Felolvassa a törvény által előírt hivatalos szöveget, összeköti a házasságot, és végül aláírja és aláíratja a házassági lapot. Az anyakönyvvezető a jogi aspektusokra összpontosít, és biztosítja, hogy a házasságkötés megfelelően és hivatalosan történjen meg.
Javarészt az anyakönyvvezető is személyes hangvételű házasságkötést prezentál, ő is kéri a személyes történeteiteket, hogy megismerjen benneteket, és ezáltal még személyesebb és ünnepélyesebb lesz a szertartás!

Az anyakönyvvezető által tartott esküvői polgári szertartás a hivatalban többnyire 10-20 percig tart. Természetesen az anyakönyvvezető is tud és szokott is személyes hangvételű és hosszabb szertartást prezentálni. Az anyakönyvvezető a hivatalon kívül is vállalhat a területileg illetékes helyeken, helyszíneken „kihelyezett polgári szertartást”.

A szertartásvezető, vagy házasságkötési szertartásvezető a házasságkötés szertartásának szervezője és koordinátora. Ő az, aki segít az előkészületekben, irányítja az esküvői polgári ceremóniát, és biztosítja, hogy minden zökkenőmentesen menjen végbe. A szertartásvezető többségében személyesebb hangvételű. Egy jó szertartásvezető felkészül a pár életéből, fontos pillanataiból és ez alapján mondja el a beszédét.
A szertartásvezető által tartott esküvői polgári szertartás akár 20-40 percig is tarthat. A szertartásvezető csak „kihelyezett polgári szertartást” vállalhat. Hivatalban nem vezethet szertartást!

Összefoglalva, az anyakönyvvezető az állami nyilvántartásba vett események hivatalos dokumentálásáért felelős, míg a szertartásvezető a szertartások megteremtéséért és levezetéséért felelős. Mindkét esetben maga a szertartás általában ugyanazokból a kötelező elemekből áll, kiegészítve esetleg, versekkel, hangszeres zenékkel.

„Ajándékként pedig
eléneklek Nektek néhány dalt,
ezzel is felejthetetlenné téve
a Nagy Napotokat”

 

Rólam mondták

Élő, valós Google vélemények

Kiváló
24 vélemény alapján
Kr Er
Kr Er
2023-07-12
Álmaink esküvője vált valóra a közreműködésével! Köszönjük Zoltán!
Csilla Dr. Dobóczy
Csilla Dr. Dobóczy
2023-07-12
Már régebb óta ismerem Zolit, de mikor megtudtuk, hogy ceremóniamesterként is tevékenykedik egyből tudtuk, hogy őt szeretnénk az esküvőnkre. Minden tökéletes volt és úgy történt, ahogy megbeszéltük. A szervezésben is nagyon sokat segített, felhívta a figyelmünket olyan dolgokra, amit mi biztosan elfelejtettünk volna. Az esküvő napján semmi miatt nem kellett aggódnunk, mert ő mindent kézben tartott. Mégegyszer köszönjük Zoli! :)
Zsuzsanna Varga
Zsuzsanna Varga
2023-06-05
Emlékszünk, mennyire izgatottak voltunk rögtön az első beszélgetésünket követően, már a bemutatkozásod alapján nagyon szimpatikus voltál nekünk. A szervezés során a szolgáltatók keresése közben bukkantunk az oldaladra és mint kiderült, a Mi Napunkra már éppen előttünk, bejelentkezett Érted egy másik pár is. Lélegzetvisszafojtva vártuk a következő napokban, hogy végül hogyan alakul, de a Sors ismét kegyes volt hozzánk, mert a másik pár végül inkább egy vőfély mellett döntött, így nekünk adatott meg a lehetőség, hogy Téged válasszunk. És ez lett az egyik, ha nem a legjobb választásunk az esküvőnk tökéletessé varázsolásához. A személyes egyeztetések alkalmával is minden rendben ment, hiszen egy végtelenül kedves, segítőkész, a munkájára maximálisan igényes embert ismertünk meg Benned aki tényleg minden apró részletre odafigyel. Sokéves tapasztalataid és rutinod pedig mégjobban hozzátesznek ahhoz a profizmushoz amelyet képviselsz és amellyel segítettél felejthetetlenül csodálatossá tenni a Mi Napunkat, nem csak számunkra hanem a násznép számára is. Teljes szívvel ajánlunk Téged, a legjobb választás Te vagy minden pár számára akik álomszerű ünnepre vágynak házasságkötésük napján. Hálásan köszönjük ezúton is, hogy rendelkezésünkre álltál, és reméljük, nem feleded a tombola nyereményed! ;-) Zsuzsi & Csabi
Dominek Mátyás
Dominek Mátyás
2023-05-18
A legjobb választásunk volt az esküvővel kapcsolatban, hogy a Zolit kértül fel ceremóniamesternek. A legkedvesebb, legprecízebb és maximálisan a tökéletesre törekszik. Mégegyszer köszönjük, hogy ennyivel gördülékenyebbé és stresszmentessé tetted számunkra a Nagy napunkat! ☺️
Nikolett Lugosi
Nikolett Lugosi
2023-01-09
Az esküvőszervezés során a szolgáltatók kiválasztásában ismerőseink és barátaink ajánlásaira támaszkodtunk, Zoli elérhetőségét is így kaptuk meg. Ő volt az első ceremóniamester, akivel egyeztettünk, és a találkozó után egyetértettünk abban, hogy nem is keresgélünk tovább, hiszen Zoli olvas a gondolatainkban! Meglehetősen rövid idő alatt szerveztük meg a nagy eseményt, de Zolinak a szeme sem rebbent, nyugodtan és hatékonyan végigvezetett minket a programpontokon, számba vettük az egyéb lehetőségeket, A és B tervet készítettünk jó/rossz idő esetére, és ki tudja, még mi mindenről beszéltünk – és ez volt a legjobb az egészben: nem is kellett a menetrenden gondolkodnunk, hiszen Zoli mindent kézben tartott. Profi módon megtalálta az egyensúlyt; mindenki tudta, ha nála van a mikrofon, akkor fontos közlendő következik, egyébként pedig szinte láthatatlanul mozgott a teremben, mindig néhány lépéssel előttünk járva, és terelgette a vendégsereget – és minket is. ? Még egyszer köszönjük, hogy megismerhettünk, igazán gondtalanná varázsoltad a napunkat! Niki és Szebi
Szabolcs Tóth
Szabolcs Tóth
2023-01-09
Már az első találkozásnál egyértelmű volt számunkra, hogy Zoli lesz a megfelelő személy! Nem csalódtunk benne, sőt, minden várakozásunkat felülmúlta! Mindvégig segítőkész, vidám és egyben profi volt velünk, így csakis hálával tartozunk neki! Bátran és szívből ajánljuk mindenkinek! :)
Jennifer Gősi
Jennifer Gősi
2023-01-07
Jobb ceremóniamestert nem is választhattunk volna! Nagyon köszönünk mindent, Nélküled nem lett volna olyan csodálatos a nagy Napunk!?? A násznép a mai napig emlegeti, hogy mennyire hihetetlen jó volt a ceremóniamesterünk. Mindenkinek csak ajánljuk!❤️ István&Jenni
Bence Kránitz
Bence Kránitz
2022-11-17
A legleslegnagyobb!! Csodálatos élmény volt a Nagy Napunk! Zoli nélkül ez nem jött volna létre! Hálásan köszönjük!!! :) :) :)

Ezeket olvastad már?

Ki vagyok én?

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Venczel-Kovács Zoltán

Ceremóniamester, színész

2009 óta vállalok esküvőkön ceremóniamester feladatok elvégzését. Korábban az egész országot bejártam, de amióta a fiam megszületett, már csak Győr és vonzáskörzetében vállalok esküvőket.

Nézd meg az erről készült videómat a A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán -on.

Venczel-Kovács Zoltán
+36 20 343-0679
hello@vkz.hu

Adatvédelem  |  Impresszumvenczel des!gn
2024 © Minden jog fenntartva!

Mi az 5 legfontosabb különbség a vőfély és a ceremóniamester között?

Mi az 5 legfontosabb különbség a vőfély és a ceremóniamester között?

Mi az 5 legfontosabb különbség a vőfély és a ceremóniamester között?

 1. Kezdőlap
 2. |
 3. feladatok

Venczel-Kovács Zoltán | Mi az 5 legfontosabb különbség a vőfély és a ceremóniamester között.

Miért fontos számotokra a választás?

Mindenekelőtt leszögezem, hogy mindkét szolgáltató fontos szerepet játszik a lakodalomban, de különböző feladatokat látnak el, különböző formában. Ez a cikk a legnagyobb tisztelettel készült, mind a vőfélyek, mind pedig a ceremóniamesterek irányába, egyaránt.

1. Feladatok

A hagyományos vőfély vidám és interaktív szereplő. Fő feladata a hangulat fenntartása és a lakodalom szórakoztatóvá tétele. A vőfély jellemzően olyan feladatokat lát el, mint például:

 • a vendégek köszöntése,
 • az üdvözlőbeszédek,
 • a lánykikérés,
 • a különböző programok előtti versek, rigmusok elmondása,
 • tréfás történetek mesélése a pár életéről és
 • szórakoztató játékok szervezése, levezénylése.

A vőfély gyakran segít a násznépnek a jó hangulat megteremtésében és biztosítja, hogy a lakodalom mindenki számára élmény legyen.

A ceremóniamester is vidám és interaktív szereplő viszont inkább a lakodalom szervezéséért és lebonyolításáért felelős. Feladatai közé tartozik

 • az esemény menetrendjének összeállítása,
 • a vendégek fogadása,
 • a szolgáltatókkal való kommunikáció,
 • a vendégek-, és az események pontos koordinálása,
 • esetenként játékok levezénylése.

A ceremóniamester általában a háttérben dolgozik, de egyértelműen ő az, aki felelős az esemény zökkenőmentes lebonyolításáért, biztosítja, hogy minden a megbeszélt időpontban történjen és minden részlet tökéletesen működjön. Természetesen nem baj, ha egy CM-nek van humorérzéke.

Tehát összefoglalva:

a vőfély a lakodalom hangulatát szórakoztató módon javítja, míg a ceremóniamester inkább a háttérben dolgozik és gondoskodik arról, hogy az esemény minden szempontból zökkenőmentesen menjen végbe.

A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán

Kiváló hangulat.
Forrás: Pexels

2. Öltözködés

A vőfély általában népies viseletet hord, kalap, ing, csizma, bot stb.

A ceremóniamester pedig elegáns viseletben látható. Ing, zakó (vagy mellény), olykor nyakkendő.

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Vőlegény kitűző.
Forrás: Pexels

3. Játékok, versek

A vőfély rigmusokat, verseket mond az előbb már említett köszöntők és a programok előtt. Sokszor sajnos megszakítja a jó hangulatú táncot, akarva-akaratlan is beiktat egy-egy játékot.

A ceremóniamester nem mond verseket, nem állítja meg a bulit a játék kedvéért. Személy szerint csak akkor játszom, ha a hangulat leül.

A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán

Köszöntő beszédek.
Forrás: Pexels

4. Megszólalás

A vőfély hangos. Megszokta, hogy régen az un. nagy sátras lagzikon bizony hangosan kellett beszélnie, hogy mindenki rá figyeljen.

Egy munkájára is igényes ceremóniamester rendelkezik saját mikrofonnal. Így nem kell harsányan beszélnie, hanem jó esetben nyugodt, természetes hangon tud megszólalni.

A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán

Saját mikrofonnal
Fotó: Vörös Ákos

5. Alkohol

A vőfélyek között van olyan, aki fogyaszt alkoholt (tisztelet a kivételnek). Azért mert ez egy régi hagyomány. Koccint, köszönt. A mérték viszont nagyon fontos!

Természetesen a ceremóniamester is koccint, köszönt, de én személy szerint vízzel, vagy alkoholmentes pezsgővel. Sajnos a ceremóniamesterek között is van olyan, aki fogyaszt alkoholt. Jómagam soha nem fogyasztok alkoholt az esküvőn.
Nem hiszed? Tesztelj!

A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán

Zéró tolerancia
Forrás: Pexels

Ismerek jónéhány vőfélyt és ceremóniamestert is. Jóban vagyunk. A legnagyobb tisztelettel beszélek róluk!

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Csillagszóró séta
Forrás: Pexels

Melyik szolgáltatót válasszátok?

Az, hogy Ti melyik szolgáltatót választjátok, a vőfélyt, vagy a ceremóniamestert, ez igazából csak rajtatok múlik.

Ha számotokra fontosak a hagyományok, akkor mindenképpen vőfélyt válasszatok.

Ha viszont inkább a modern vonalat szeretitek és az esküvőtök is elegáns helyszínen lesz, akkor mindenképpen ceremóniamestert válasszatok!

 

 

„Az első találkozó is
teljesen ingyenes,
ráadásul semmilyen későbbi
elkötelezettséggel nem jár”

 

Rólam mondták

Élő, valós Google vélemények

Kiváló
24 vélemény alapján
Kr Er
Kr Er
2023-07-12
Álmaink esküvője vált valóra a közreműködésével! Köszönjük Zoltán!
Csilla Dr. Dobóczy
Csilla Dr. Dobóczy
2023-07-12
Már régebb óta ismerem Zolit, de mikor megtudtuk, hogy ceremóniamesterként is tevékenykedik egyből tudtuk, hogy őt szeretnénk az esküvőnkre. Minden tökéletes volt és úgy történt, ahogy megbeszéltük. A szervezésben is nagyon sokat segített, felhívta a figyelmünket olyan dolgokra, amit mi biztosan elfelejtettünk volna. Az esküvő napján semmi miatt nem kellett aggódnunk, mert ő mindent kézben tartott. Mégegyszer köszönjük Zoli! :)
Zsuzsanna Varga
Zsuzsanna Varga
2023-06-05
Emlékszünk, mennyire izgatottak voltunk rögtön az első beszélgetésünket követően, már a bemutatkozásod alapján nagyon szimpatikus voltál nekünk. A szervezés során a szolgáltatók keresése közben bukkantunk az oldaladra és mint kiderült, a Mi Napunkra már éppen előttünk, bejelentkezett Érted egy másik pár is. Lélegzetvisszafojtva vártuk a következő napokban, hogy végül hogyan alakul, de a Sors ismét kegyes volt hozzánk, mert a másik pár végül inkább egy vőfély mellett döntött, így nekünk adatott meg a lehetőség, hogy Téged válasszunk. És ez lett az egyik, ha nem a legjobb választásunk az esküvőnk tökéletessé varázsolásához. A személyes egyeztetések alkalmával is minden rendben ment, hiszen egy végtelenül kedves, segítőkész, a munkájára maximálisan igényes embert ismertünk meg Benned aki tényleg minden apró részletre odafigyel. Sokéves tapasztalataid és rutinod pedig mégjobban hozzátesznek ahhoz a profizmushoz amelyet képviselsz és amellyel segítettél felejthetetlenül csodálatossá tenni a Mi Napunkat, nem csak számunkra hanem a násznép számára is. Teljes szívvel ajánlunk Téged, a legjobb választás Te vagy minden pár számára akik álomszerű ünnepre vágynak házasságkötésük napján. Hálásan köszönjük ezúton is, hogy rendelkezésünkre álltál, és reméljük, nem feleded a tombola nyereményed! ;-) Zsuzsi & Csabi
Dominek Mátyás
Dominek Mátyás
2023-05-18
A legjobb választásunk volt az esküvővel kapcsolatban, hogy a Zolit kértül fel ceremóniamesternek. A legkedvesebb, legprecízebb és maximálisan a tökéletesre törekszik. Mégegyszer köszönjük, hogy ennyivel gördülékenyebbé és stresszmentessé tetted számunkra a Nagy napunkat! ☺️
Nikolett Lugosi
Nikolett Lugosi
2023-01-09
Az esküvőszervezés során a szolgáltatók kiválasztásában ismerőseink és barátaink ajánlásaira támaszkodtunk, Zoli elérhetőségét is így kaptuk meg. Ő volt az első ceremóniamester, akivel egyeztettünk, és a találkozó után egyetértettünk abban, hogy nem is keresgélünk tovább, hiszen Zoli olvas a gondolatainkban! Meglehetősen rövid idő alatt szerveztük meg a nagy eseményt, de Zolinak a szeme sem rebbent, nyugodtan és hatékonyan végigvezetett minket a programpontokon, számba vettük az egyéb lehetőségeket, A és B tervet készítettünk jó/rossz idő esetére, és ki tudja, még mi mindenről beszéltünk – és ez volt a legjobb az egészben: nem is kellett a menetrenden gondolkodnunk, hiszen Zoli mindent kézben tartott. Profi módon megtalálta az egyensúlyt; mindenki tudta, ha nála van a mikrofon, akkor fontos közlendő következik, egyébként pedig szinte láthatatlanul mozgott a teremben, mindig néhány lépéssel előttünk járva, és terelgette a vendégsereget – és minket is. ? Még egyszer köszönjük, hogy megismerhettünk, igazán gondtalanná varázsoltad a napunkat! Niki és Szebi
Szabolcs Tóth
Szabolcs Tóth
2023-01-09
Már az első találkozásnál egyértelmű volt számunkra, hogy Zoli lesz a megfelelő személy! Nem csalódtunk benne, sőt, minden várakozásunkat felülmúlta! Mindvégig segítőkész, vidám és egyben profi volt velünk, így csakis hálával tartozunk neki! Bátran és szívből ajánljuk mindenkinek! :)
Jennifer Gősi
Jennifer Gősi
2023-01-07
Jobb ceremóniamestert nem is választhattunk volna! Nagyon köszönünk mindent, Nélküled nem lett volna olyan csodálatos a nagy Napunk!?? A násznép a mai napig emlegeti, hogy mennyire hihetetlen jó volt a ceremóniamesterünk. Mindenkinek csak ajánljuk!❤️ István&Jenni
Bence Kránitz
Bence Kránitz
2022-11-17
A legleslegnagyobb!! Csodálatos élmény volt a Nagy Napunk! Zoli nélkül ez nem jött volna létre! Hálásan köszönjük!!! :) :) :)

Ezeket olvastad már?

Ki vagyok én?

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Venczel-Kovács Zoltán

Ceremóniamester, színész

2009 óta vállalok esküvőkön ceremóniamester feladatok elvégzését. Korábban az egész országot bejártam, de amióta a fiam megszületett, már csak Győr és vonzáskörzetében vállalok esküvőket.

Nézd meg az erről készült videómat a A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán -on.

Miért van szükségetek Ceremóniamesterre?

Miért van szükségetek Ceremóniamesterre?

Miért van szükségetek Ceremóniamesterre?

 1. Kezdőlap
 2. |
 3. feladatok

Venczel-Kovács Zoltán | Miért van szükségetetek Ceremóniamesterre?

Forrás: Pexels

A ruhásszekrény is akkor átlátható, ha rend van.

Az esküvői ceremóniamesternek számos fontos feladata van az esküvő során, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az esemény zökkenőmentesen és gördülékenyen menjen végbe, és mindenki számára kellemes, jó hangulatú és emlékezetes legyen. Az alábbiakban leírok néhány példát arra, hogy miért van szükségetek egy esküvői ceremóniamesterre.

Koordinálja az eseményeket: Az esküvői ceremóniamester feladata az, hogy összehangolja az összes esküvői szolgáltatók munkáját, hogy minden program a megfelelő időben és módon történjen.

Felügyeli a részleteket: Az esküvői ceremóniamester figyeli a részleteket, és meggyőződik arról, hogy minden a tervek szerint halad, így megelőzve bármilyen problémát.

Közvetítő szerepe van: Az esküvői ceremóniamester nem csak a násznépet tájékoztatja a soron következő eseményekről,  programokról, hanem a házaspár és az esküvői szolgáltatók közötti kommunikációban is közvetítő szerepet játszik.

Megtervezi az esküvő menetrendjét: Az esküvői ceremóniamesternek legfőbb feladatai közé tartozik az is, hogy megtervezze az esküvő teljes menetrendjét, programjait és biztosítja, hogy minden jelenlévő (legyen az vendég, vagy szolgáltató) tudja, hogy mikor mi fog következni.

Szórakoztatja a vendégeket: Az esküvői ceremóniamester szórakoztató programokat, játékokat és tevékenységeket is összeállíthat, amelyek segítségével fokozható az esküvő hangulata, ezáltal még emlékezetesebbé teheti az eseményt.

Összességében az esküvői ceremóniamesternek kulcsfontosságú szerepe van az esküvő sikerességében, így a házaspárok általában szívesen veszik igénybe az ő szolgáltatásaikat.

Mi történhet, ha nincs az esküvőn ceremóniamester?

Amennyiben nincs egy ceremóniamester az esküvőtökön, akkor az esemény során előfordulhatnak olyan problémák, amelyeket egy szakember könnyen megelőzhetett-, vagy megoldhatott volna.

Íme néhány példa:

Időbeli problémák: Az esemény során késések vagy időbeli problémák merülhetnek fel, ha nincs egy személy, aki koordinálja az eseményeket és biztosítsa, hogy minden a tervek szerint haladjon.

Kommunikációs problémák: Az esküvői szolgáltatók és a házaspár közötti kommunikáció problémái merülhetnek fel, ha nincs közvetítő személy, aki átadja az információkat és meggyőződik arról, hogy mindenki tudja, hogy mi a teendő.

Részlet problémák: Az esküvő során különféle részletproblémák merülhetnek fel, amelyeket egy esküvői ceremóniamester megoldhatna, például a násznép tájékoztatása, az étkezés időzítése, az esküvői torta felvágása, a beszédek menetrendje stb.

Szórakoztatás: Ha nincs esküvői ceremóniamester, akkor a vendégek lehet, hogy nem érzik jól magukat, vagy unatkoznak, mivel nincsenek szórakoztató programok, játékok vagy aktivitások.

A megfelelő esküvői ceremóniamester sokféle problémát megelőzhet, megoldhat és biztosítja az esemény gördülékeny lebonyolítását. Így ha nincs ceremóniamester az esküvőn, akkor az esemény során előfordulhatnak problémák, amelyek merőben csökkentik az esküvő hangulatát és emlékezetességét.

Mindig kell valaki?

Nem. Amennyiben csak egy családi ebéd, vagy vacsora van, akkor természetesen nem kell egy szolgáltató, aki összefogja a délután programjait.
Azt gondolom, hogy 40 fő felett viszont már szükség van egy hozzáértő, tapasztalt ceremóniamester jelenlétére. Mert higgyétek el nagyon sok nemvárt eseménytől ment meg benneteket.

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Egy jó fotóért, bármit.
Fotó: Venczel-Kovács Zoltán

Rengeteg program és számos feladat

Sok emberben sajnos az a tévhit van, hogy igazából „csak el kell mondani”, hogy mi következik. Valóban, ez is része a munkánknak. Tájékoztatni a násznépet az éppen következő, vagy a nap hátralévő eseményeiről.
Azonban egy ceremóniamester ennél sokkal többet tesz a Nagy Naphoz. Amit a násznép nem lát (mert nem kell látnia) az az összes olyan „háttér” munka, ami elengedhetetlen annak érdekében, hogy valóban úgy sikerüljön a Nagy Nap, ahogyan azt megálmodtátok.

„Az első találkozó is
teljesen ingyenes,
ráadásul semmilyen későbbi
elkötelezettséggel nem jár”

 

Rólam mondták

Élő, valós Google vélemények

Kiváló
24 vélemény alapján
Kr Er
Kr Er
2023-07-12
Álmaink esküvője vált valóra a közreműködésével! Köszönjük Zoltán!
Csilla Dr. Dobóczy
Csilla Dr. Dobóczy
2023-07-12
Már régebb óta ismerem Zolit, de mikor megtudtuk, hogy ceremóniamesterként is tevékenykedik egyből tudtuk, hogy őt szeretnénk az esküvőnkre. Minden tökéletes volt és úgy történt, ahogy megbeszéltük. A szervezésben is nagyon sokat segített, felhívta a figyelmünket olyan dolgokra, amit mi biztosan elfelejtettünk volna. Az esküvő napján semmi miatt nem kellett aggódnunk, mert ő mindent kézben tartott. Mégegyszer köszönjük Zoli! :)
Zsuzsanna Varga
Zsuzsanna Varga
2023-06-05
Emlékszünk, mennyire izgatottak voltunk rögtön az első beszélgetésünket követően, már a bemutatkozásod alapján nagyon szimpatikus voltál nekünk. A szervezés során a szolgáltatók keresése közben bukkantunk az oldaladra és mint kiderült, a Mi Napunkra már éppen előttünk, bejelentkezett Érted egy másik pár is. Lélegzetvisszafojtva vártuk a következő napokban, hogy végül hogyan alakul, de a Sors ismét kegyes volt hozzánk, mert a másik pár végül inkább egy vőfély mellett döntött, így nekünk adatott meg a lehetőség, hogy Téged válasszunk. És ez lett az egyik, ha nem a legjobb választásunk az esküvőnk tökéletessé varázsolásához. A személyes egyeztetések alkalmával is minden rendben ment, hiszen egy végtelenül kedves, segítőkész, a munkájára maximálisan igényes embert ismertünk meg Benned aki tényleg minden apró részletre odafigyel. Sokéves tapasztalataid és rutinod pedig mégjobban hozzátesznek ahhoz a profizmushoz amelyet képviselsz és amellyel segítettél felejthetetlenül csodálatossá tenni a Mi Napunkat, nem csak számunkra hanem a násznép számára is. Teljes szívvel ajánlunk Téged, a legjobb választás Te vagy minden pár számára akik álomszerű ünnepre vágynak házasságkötésük napján. Hálásan köszönjük ezúton is, hogy rendelkezésünkre álltál, és reméljük, nem feleded a tombola nyereményed! ;-) Zsuzsi & Csabi
Dominek Mátyás
Dominek Mátyás
2023-05-18
A legjobb választásunk volt az esküvővel kapcsolatban, hogy a Zolit kértül fel ceremóniamesternek. A legkedvesebb, legprecízebb és maximálisan a tökéletesre törekszik. Mégegyszer köszönjük, hogy ennyivel gördülékenyebbé és stresszmentessé tetted számunkra a Nagy napunkat! ☺️
Nikolett Lugosi
Nikolett Lugosi
2023-01-09
Az esküvőszervezés során a szolgáltatók kiválasztásában ismerőseink és barátaink ajánlásaira támaszkodtunk, Zoli elérhetőségét is így kaptuk meg. Ő volt az első ceremóniamester, akivel egyeztettünk, és a találkozó után egyetértettünk abban, hogy nem is keresgélünk tovább, hiszen Zoli olvas a gondolatainkban! Meglehetősen rövid idő alatt szerveztük meg a nagy eseményt, de Zolinak a szeme sem rebbent, nyugodtan és hatékonyan végigvezetett minket a programpontokon, számba vettük az egyéb lehetőségeket, A és B tervet készítettünk jó/rossz idő esetére, és ki tudja, még mi mindenről beszéltünk – és ez volt a legjobb az egészben: nem is kellett a menetrenden gondolkodnunk, hiszen Zoli mindent kézben tartott. Profi módon megtalálta az egyensúlyt; mindenki tudta, ha nála van a mikrofon, akkor fontos közlendő következik, egyébként pedig szinte láthatatlanul mozgott a teremben, mindig néhány lépéssel előttünk járva, és terelgette a vendégsereget – és minket is. ? Még egyszer köszönjük, hogy megismerhettünk, igazán gondtalanná varázsoltad a napunkat! Niki és Szebi
Szabolcs Tóth
Szabolcs Tóth
2023-01-09
Már az első találkozásnál egyértelmű volt számunkra, hogy Zoli lesz a megfelelő személy! Nem csalódtunk benne, sőt, minden várakozásunkat felülmúlta! Mindvégig segítőkész, vidám és egyben profi volt velünk, így csakis hálával tartozunk neki! Bátran és szívből ajánljuk mindenkinek! :)
Jennifer Gősi
Jennifer Gősi
2023-01-07
Jobb ceremóniamestert nem is választhattunk volna! Nagyon köszönünk mindent, Nélküled nem lett volna olyan csodálatos a nagy Napunk!?? A násznép a mai napig emlegeti, hogy mennyire hihetetlen jó volt a ceremóniamesterünk. Mindenkinek csak ajánljuk!❤️ István&Jenni
Bence Kránitz
Bence Kránitz
2022-11-17
A legleslegnagyobb!! Csodálatos élmény volt a Nagy Napunk! Zoli nélkül ez nem jött volna létre! Hálásan köszönjük!!! :) :) :)

Ezeket olvastad már?

Ki vagyok én?

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Venczel-Kovács Zoltán

Ceremóniamester, színész

2009 óta vállalok esküvőkön ceremóniamester feladatok elvégzését. Korábban az egész országot bejártam, de amióta a fiam megszületett, már csak Győr és vonzáskörzetében vállalok esküvőket.

Nézd meg az erről készült videómat aA Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán -on

error: Content is protected !!