+36 20 343-0679 hello@tokeleteseskuvo.eu
Milyen ruhában NE menjünk az esküvőre?

Milyen ruhában NE menjünk az esküvőre?

Milyen ruhában NE menjünk az esküvőre?

Venczel-Kovács Zoltán | Milyen ruhába ne menjünk esküvőre?

Borítókép: Pexels

Hogyan válasszuk ki a megfelelő öltözéket?

Az esküvői öltözködési szokások és elvárások kultúránként és régióról régióra változóak lehetnek, így az előírásokat érdemes az adott esemény meghívójából, illetve az esküvő helyszínének és időpontjának jellegéből következtetni.

Általánosságban azonban az esküvőre látogató vendégeknek javasolt az elegáns öltözködés, ami azt jelenti, hogy

a férfiaknak:

  • öltönyt,
  • nyakkendőt,
  • alkalmi cipőt,

a nőknek:

  • koktélruhát,
  • estélyi ruhát vagy
  • kosztümöt javasolnak.

Az öltözetnek tisztának és rendezettnek kell lennie, és az adott szituációhoz, helyszínhez és időjáráshoz is alkalmazkodnia kell. Erősen javasolt esernyő bekészítése is. Ritkán kell, de jó, ha van az embernél.

Fontos, hogy az esküvői öltözködést nem szabad túlzásba vinni, és nem érdemes olyan ruhában megjelenni, amely kiemelkedik a tömegből vagy túlságosan szexi, provokatív vagy feltűnő. Az esküvő ugyanis az ifjú pár nagy napja és a vendégek feladata, hogy az örömüket és boldogságukat osszák meg, és ne vonják el a figyelmet magukra.

Venczel-Kovács Zoltán | Milyen ruhába ne menjünk esküvőre?

Ne vonjuk el a figyelmet
Forrás: Pexels

Illik fehér ruhában menni az esküvőre?

Általában nem illik fehér ruhába menni az esküvőre, mivel a fehér ruhát hagyományosan az esküvői ruhának tartják, és az ifjú pár kiváltsága, hogy ebben a színben jelenjenek meg. Az esküvői vendégeknek viszont érdemes más színekben megjelenni, hogy ne vegyék el a figyelmet az ifjú párról.

Azonban az utóbbi években egyre elfogadottabbá válik (Magyarországon egyelőre még nem), hogy a vendégek is viselhetnek fehér ruhát az esküvőn, különösen, ha az ruhadarab más kiegészítőkkel, mint például színes sál, ékszer vagy cipő van kombinálva és nem hasonlít az ifjú pár ruhájára. Azonban ezek az előírások régiótól és kultúrától függően változhatnak, ezért érdemes tisztázni az ifjú pár vagy a ceremónia szervezőjével, hogy mi a szokás az adott helyszínen.

Venczel-Kovács Zoltán | Milyen ruhába ne menjünk esküvőre?

A Menyasszonyé a fehér szín.
Forrás: Unsplash

Illik fekete ruhában menni az esküvőre?

Általában nem ajánlott fekete ruhába menni az esküvőre, mivel a fekete ruha hagyományosan a gyász színe és ezért a lakodalmakon elkerülik a használatát.

Ha úgy döntesz, hogy fekete ruhát viselsz, érdemes figyelni a kiegészítők és a smink kiválasztását is. Olyan kiegészítőket válassz, amelyek színesek, élénkek és a ruhával jól harmonizálnak. Azonban kerüld a túl feltűnő vagy provokatív kiegészítőket, mert azok is elvonhatják a figyelmet az ifjú párról.

Venczel-Kovács Zoltán | Milyen ruhába ne menjünk esküvőre?

A fekete a gyász színe.
Forrás: Unsplash

Összességében azt javaslom, hogy ha bizonytalan vagy az öltözködési előírásokat illetően, érdemes megbízható forrásokat figyelembe venni, például az esküvői meghívót vagy az ifjú pártól származó információkat használni, hogy biztosra menj az adott esküvő stílusában és elvárásaiban. Néha előfordul úgynevezett „dress code”, amikor az ifjú pár kiköti egy bizonyos ruhadarab (tornacipő, motorosruha stb.), vagy szín viselését.

Kerüld a fekete, fehér, túl kihívó, vagy szexi ruhákat. Továbbá a szandált, papucsot, rövidnadrágot, atlétát, szalmakalapot, Hawaii inget.

„Ajándékként pedig
eléneklek Nektek néhány dalt,
ezzel is felejthetetlenné téve
a Nagy Napotokat”

 

Rólam mondták

Élő, valós Google vélemények

Kiváló
24 vélemény alapján
Kr Er
Kr Er
2023-07-12
Álmaink esküvője vált valóra a közreműködésével! Köszönjük Zoltán!
Csilla Dr. Dobóczy
Csilla Dr. Dobóczy
2023-07-12
Már régebb óta ismerem Zolit, de mikor megtudtuk, hogy ceremóniamesterként is tevékenykedik egyből tudtuk, hogy őt szeretnénk az esküvőnkre. Minden tökéletes volt és úgy történt, ahogy megbeszéltük. A szervezésben is nagyon sokat segített, felhívta a figyelmünket olyan dolgokra, amit mi biztosan elfelejtettünk volna. Az esküvő napján semmi miatt nem kellett aggódnunk, mert ő mindent kézben tartott. Mégegyszer köszönjük Zoli! :)
Zsuzsanna Varga
Zsuzsanna Varga
2023-06-05
Emlékszünk, mennyire izgatottak voltunk rögtön az első beszélgetésünket követően, már a bemutatkozásod alapján nagyon szimpatikus voltál nekünk. A szervezés során a szolgáltatók keresése közben bukkantunk az oldaladra és mint kiderült, a Mi Napunkra már éppen előttünk, bejelentkezett Érted egy másik pár is. Lélegzetvisszafojtva vártuk a következő napokban, hogy végül hogyan alakul, de a Sors ismét kegyes volt hozzánk, mert a másik pár végül inkább egy vőfély mellett döntött, így nekünk adatott meg a lehetőség, hogy Téged válasszunk. És ez lett az egyik, ha nem a legjobb választásunk az esküvőnk tökéletessé varázsolásához. A személyes egyeztetések alkalmával is minden rendben ment, hiszen egy végtelenül kedves, segítőkész, a munkájára maximálisan igényes embert ismertünk meg Benned aki tényleg minden apró részletre odafigyel. Sokéves tapasztalataid és rutinod pedig mégjobban hozzátesznek ahhoz a profizmushoz amelyet képviselsz és amellyel segítettél felejthetetlenül csodálatossá tenni a Mi Napunkat, nem csak számunkra hanem a násznép számára is. Teljes szívvel ajánlunk Téged, a legjobb választás Te vagy minden pár számára akik álomszerű ünnepre vágynak házasságkötésük napján. Hálásan köszönjük ezúton is, hogy rendelkezésünkre álltál, és reméljük, nem feleded a tombola nyereményed! ;-) Zsuzsi & Csabi
Dominek Mátyás
Dominek Mátyás
2023-05-18
A legjobb választásunk volt az esküvővel kapcsolatban, hogy a Zolit kértül fel ceremóniamesternek. A legkedvesebb, legprecízebb és maximálisan a tökéletesre törekszik. Mégegyszer köszönjük, hogy ennyivel gördülékenyebbé és stresszmentessé tetted számunkra a Nagy napunkat! ☺️
Nikolett Lugosi
Nikolett Lugosi
2023-01-09
Az esküvőszervezés során a szolgáltatók kiválasztásában ismerőseink és barátaink ajánlásaira támaszkodtunk, Zoli elérhetőségét is így kaptuk meg. Ő volt az első ceremóniamester, akivel egyeztettünk, és a találkozó után egyetértettünk abban, hogy nem is keresgélünk tovább, hiszen Zoli olvas a gondolatainkban! Meglehetősen rövid idő alatt szerveztük meg a nagy eseményt, de Zolinak a szeme sem rebbent, nyugodtan és hatékonyan végigvezetett minket a programpontokon, számba vettük az egyéb lehetőségeket, A és B tervet készítettünk jó/rossz idő esetére, és ki tudja, még mi mindenről beszéltünk – és ez volt a legjobb az egészben: nem is kellett a menetrenden gondolkodnunk, hiszen Zoli mindent kézben tartott. Profi módon megtalálta az egyensúlyt; mindenki tudta, ha nála van a mikrofon, akkor fontos közlendő következik, egyébként pedig szinte láthatatlanul mozgott a teremben, mindig néhány lépéssel előttünk járva, és terelgette a vendégsereget – és minket is. ? Még egyszer köszönjük, hogy megismerhettünk, igazán gondtalanná varázsoltad a napunkat! Niki és Szebi
Szabolcs Tóth
Szabolcs Tóth
2023-01-09
Már az első találkozásnál egyértelmű volt számunkra, hogy Zoli lesz a megfelelő személy! Nem csalódtunk benne, sőt, minden várakozásunkat felülmúlta! Mindvégig segítőkész, vidám és egyben profi volt velünk, így csakis hálával tartozunk neki! Bátran és szívből ajánljuk mindenkinek! :)
Jennifer Gősi
Jennifer Gősi
2023-01-07
Jobb ceremóniamestert nem is választhattunk volna! Nagyon köszönünk mindent, Nélküled nem lett volna olyan csodálatos a nagy Napunk!?? A násznép a mai napig emlegeti, hogy mennyire hihetetlen jó volt a ceremóniamesterünk. Mindenkinek csak ajánljuk!❤️ István&Jenni
Bence Kránitz
Bence Kránitz
2022-11-17
A legleslegnagyobb!! Csodálatos élmény volt a Nagy Napunk! Zoli nélkül ez nem jött volna létre! Hálásan köszönjük!!! :) :) :)

Ezeket olvastad már?

Ki vagyok én?

Ceremóniamester Venczel-Kovács Zoltán

Venczel-Kovács Zoltán

Ceremóniamester, színész

2009 óta vállalok esküvőkön ceremóniamester feladatok elvégzését. Korábban az egész országot bejártam, de amióta a fiam megszületett, már csak Győr és vonzáskörzetében vállalok esküvőket.

Nézd meg az erről készült videómat a A Tökéletes Esküvő - Venczel-Kovács Zoltán -on.

error: Content is protected !!